vineri, 18 ianuarie 2013

Despre scrapbooking

         Cate dintre cititoarele noastre pot spune ca nu au acasa cutiute si sertare in care pastreza fotografii, bucati de hartie colorata, nasturi, dantelute, panglici, flori, frunze presate si alte maruntisuri ca amintiri?
        Toate aceste mici obiecte care cel mai des nu au decat o valoare sentimentala,pot fi folosite la crearea unor minunate pagini de scrapbooking.
         Sa realizezi o pagina de scrapbooking e ca si cum ai creea un tablou cu ajutorul fotografiilor si al unor obiecte decorative,asa numitele elemente de infrumusetare prin care iti poti exprima trairile si sentimentele.In general fotografiile utilizate sunt amintirile unor momente deosebite cum ar fi vacantele,sarbatorile si alte evenimente placute din viata noastra.
        Scrapbookingul a inceput sa fie practicat inca din secolul XIX. Nu se cunoaste data exacta a aparitiei lui dar prima revista de scrapbooking a fost publicata in anul 1825 si continea idei despre cum pot fi utilizate imaginile si decupajele din ziare pentru realizarea unui album.


In acele vremuri oamenii foloseau pentru albumele lor decupaje din ziare, publicitate, imagini gravate, note personale, scrisori de dragoste.
Stiati ca Mark Twain a fost unul dintre cei mai cunoscuti scrapperi si ca cea mai bine vanduta carte a lui a fost de fapt un album de scrapbooking inventat de el, care continea pagini cu benzi adezive imprimate? Albumul a fost brevetat in 1873 si Mark Twain a spus ca este cel mai rational album de scrapbooking pe care lumea l-a vazut pentru ca era rezolvarea la problema pusa de aditivii care se gaseau pe piata la vremea respectiva.
Azi vorbim despre scrapbookig-ul modern care s-a raspandit foarte mult datorita internetului si a evoluat formand 3 stiluri distincte: scrapbooking-ul american in care se foloseste de obicei o singura fotografie:



Scrapbookingul european care este mai plat decat cel american, se folosesc de obicei mai multe fotografii si se aplica foarte mult geometria:




si scrapbooking-ul digital care se realizeaza cu ajutorul unor programe ca Studio Scrap si Photoshop.





In continuare puteti viziona un tutorial scrapbooking pentru incepatori:

  • Surse:http://www.patentplaques.com   http://www.stampingwithjudy.com http://dintoatainimamea.blogspot.be/, http://veronicascrap.blogspot.be/, http://asirisolutions.blogspot,http://atelierulelenei.blogspot

6 comentarii:

Veronica spunea...

foarte frumos spus!!
Cred ca si vechile noastre oracole de la scoala se incadreaza cumva la scrapbooking :)) Contin amintiri, fotografii, imagini decupate, desene...:D

MykaDo spunea...

Multumim Cris,ne-ai adus niste informatii foarte utile si un tutorial foarte interesant!

Lucia BlueFlower spunea...

Ce articol frumos! Stiu ca ai muncit mult la el! Multumim, Cris!

Gianina spunea...

Eu intai am citit,mai dimineata,si abia acum am vizionat si filmuletul care mi-a placut mult...a fost o surpriza pentru ca am auzit-o pe Cris si ne-a prezentata o lucrare simpla si frumoasa...Bravo,Cris si MULTUMIM!
Vera,cred ca ai dreptate,sper ca nu mi-a aruncat mama oracolul...

Ela spunea...

Admir toate lucrarile!Dar mi se pare dificil de realizat tot atat cat de frumoase sunt rezultatele!Felicitari celor care reusiti sa faceti ceste lucrari minunate!

Ela spunea...

Acum am vazut filmuletul!!Mi-a placut cum ne-ai prezentat,mi-a placut vocea ta!Si albumul cu fluturasi!!

Trimiteți un comentariu